glohw_lifestyle_coaching

Over mij

Wie ben ik?

Kristen, aangenaam. Holistisch leefstijl coach.

Mijn naam is Kristen van Eijk. Ik ben Holistisch Leefstijl Coach en begeleid jou graag in een gezonde leefstijl die bij jou past! Mijn doel is om jouw zelfkennis te vergroten en meer zelfbewustzijn te creëren. Ik leer jou ontdekken en ervaren wie jouw authentieke zelf is. Ik ga je helpen stil te staan bij het feit waarom bepaalde klachten vertoond worden. Hierdoor wordt de kern van jouw klachten aangepakt en leer jij op basis van eigen inzicht zelf keuzes te maken die passen bij jou! Mijn expertise ligt in het begeleiden en het maken van gezonde keuzes op het gebied van stress, ontspanning, slapen, zingeving,  zelfliefde, voeding en beweging.

Ik had nooit gedacht in een burn-out terecht te komen. Ach… ik kon wel eens prikkelbaar zijn en een kort lontje hebben, komt vast omdat het een drukke dag was. Morgen weer een nieuwe dag. Ik ervaarde wel stress, maar het werk moest toch af, want als ik mijn werk niet afkreeg leverde dat echt stress op. Ik vond niet dat ik ongezond leefde. Ik sportte veel, want daar voelde ik mij goed bij en kon ik mijn hoofd leegmaken, ik at gezond en had een stabiel leven. Maar toch voelde ik mijzelf niet gelukkig…. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en was één heel belangrijk onderdeel compleet verloren. Namelijk luisteren naar mijn lichaam! In 2021 kreeg ik de genadeklap en heeft mijn lichaam mij volledig stilgezet…

IMG_0081-1536x1025

Ik sta voor je klaar

Waarom kies je voor mij?

Ik doe geen beloftes die ik niet kan waarmaken. Samen kijken we welke mogelijkheden en oplossingen er zijn en wat de mogelijke consequenties zijn.

Je voelt je gehoord en gezien, ik ben er voor je. Jij hebt de regie, jij bepaalt wat je vertelt en wat jij aandacht geeft.

Ik speel altijd in op de wensen en behoeften van de klant. Zo volg ik regelmatig cursussen en workshops zodat ik jou nog beter kan helpen bij jouw persoonlijke reis en leefstijlverbetering.

Om een stapje te zetten ben ik er voor je om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Kijk altijd vooruit en denk altijd in mogelijkheden. Geloof in jezelf! Dat is je kracht!

Ik bied je een luisterend oor, zonder oordeel. Als coach werk ik volledig vertrouwelijk.

Geen one size fits all. Maar alles is volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Wie ben ik?

Mijn verhaal TOEN…

Ik heb nooit in contact gestaan met mijzelf. Van huis uit heb ik nooit meegekregen om stil te staan bij mijn gevoel en was het vaak overleven. Ik heb altijd maar gewoon geleefd en keuzes gemaakt omdat ik dacht dat dit het beste was om te passen in de maatschappij. Ik ben gewend om te presteren door altijd het maximale te geven om maar gezien te worden. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik er niet toe deed en door hard genoeg te werken en te bewijzen dat ik het wel kon kreeg ik vanuit mijn omgeving wel de waardering en het gevoel dat ik goed was.
Vroeger was ik altijd een stevig en onzeker meisje. Anderen zagen mij vaak niet staan. Uit eigen bescherming ben ik erg hard geworden en heb ik keuzes gemaakt die ik nu niet zo snel zou maken.

Vanaf mijn 20e jaar ben ik fanatiek gaan sporten en heb ik mij verdiept in gezonde voeding. Hier ben ik compleet in doorgeslagen waardoor ik mijzelf ook volledig heb uitgeput. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan over voeding en beweging. Daarnaast was ik super fit en slank. Uiteindelijk was ik nog steeds niet tevreden over mijzelf en kon het altijd beter. Ik woog op ten duur 49 kilo en mijn sociale leven stond enorm onder druk door mijn ongezonde relatie met voeding en beweging. Ik had nog steeds weinig zelfvertrouwen en zelfwaardering.

In deze periode volgde ik de studie HBO Facility Management. Tijdens mijn afstuderen in 2015 was ik volledig overspannen en uitgeput. Dit resulteerde in dat ik niet meer kon sporten, niet meer helder kon nadenken en alleen maar moe was… Ik heb toen een half jaar rust genomen en dacht gegeven moment maar nu moet ik wel weer door, want anders studeer ik nooit meer af.. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben daarna direct fulltime aan de slag gegaan in het facilitaire werkveld en ben gewoon maar door gegaan zonder echt gehoor te geven aan mijn eigen lichaam en gevoel.

Uiteindelijk kwam in 2021 de genade klap…. Langere tijd ging het al niet goed. Ik was niet gelukkig, had een kort lontje en was aan het wegvluchten voor mijn eigen gevoel. Op een gegeven moment kon ik niet meer en kwam ik in een burn-out thuis te zitten. Ik was mezelf volledig kwijt, ik wist niet meer wat ik wilde, wie ik was, waar ik stond en waar ik naartoe wilde. Na een lang traject van 1,5 jaar ben ik er weer bovenop gekomen. Ik heb toen psychische hulp gezocht en ben begeleid door een holistisch coach. Er werd gezegd vooral te doen waar ik zin in had, te ontspannen en te luisteren naar mijn lichaam…. Maar echt ik had werkelijk geen idee wat dat was…

Uiteindelijk kwam ik tot rust, kreeg kennis en inzichten over mezelf en handvatten om weer de regie over mijn eigen leven te nemen.
Ik ben tijdens mij herstel erachter gekomen dat mijn huidige baan niet meer bij mijn huidige ik past. Ik ben het roer volledig om gaan gooien en ben de opleiding tot Holistisch Leefstijl Coach gaan volgen.

Wie ben ik?

Mijn verhaal NU…

Als Holistisch Leefstijl Coach sla ik direct twee vliegen in één klap! Sporten is echt mij favoriete hobby en gezonde voeding vind ik erg belangrijk! Na mijn eigen traject gevolgd te hebben met een holistisch coach was ik enorm gefascineerd. Wauw, dacht ik! Ik zou ook graag anderen willen begeleiden om meer in verbinding met zichzelf te komen en bewustzijn te ontwikkelen.

Ik ben trots op wie ik ben en wat ik doe! Ik heb eindelijk mezelf gevonden en omarm volledig wie ik ben. Ik heb inzichten en zelfkennis gekregen die tot de veranderingen hebben geleid waardoor ik weer vol in energie zit. Balans is een dynamisch gegeven. Zelfs voor iemand die zichzelf leefstijl coach noemt is het om als (gescheiden) moeder soms lastig om alle ballen hoog te houden tussen bijvoorbeeld, werk, gezondheid, sporten, huishouden en sociale relaties. Soms verdient een bepaald vlak meer aandacht dan het andere. Ik heb voldoende handvaten ontwikkeld om dit te signaleren en zodra er onbalans dreigt, hier tijdig op in te spelen.

Ik sta volledig in verbinding met mijzelf. Ik luister naar het gefluister van mijn lichaam, zodat het niet meer hoeft te schreeuwen. Zodra ik onrust ervaar, merk ik dat op met een open en accepterende houding. Vervolgens handel ik opmerkzaam met liefdevolle aandacht. Zo zijn mijn hoofd, hart en buik weer volledig in harmonie. Nu help ik graag anderen bij het ontwikkelen van een grotere zelfbewustzijn en het vinden van een gezonde balans!

"Elke stap richting gezondheid is een stap richting geluk; koester je lichaam, voed je geest, en je ziel zal dansen van vreugde."