glohw_lifestyle_coaching

Minder stress

Stress

Stress wordt vaak als negatiefs bestempeld. Stress is heel normaal. Jij kan namelijk elke ochtend als jij wakker wordt uit je bed stappen vanwege de stress reactie in jouw lichaam. Jouw lichaam maakt namelijk hormonen aan die ervoor zorgen dat jij in actie komt!

Waarom ervaren wij stress als iets negatiefs?  Wanneer je stress ervaart ga je vaak van alles doen om het gevoel van controle terug te krijgen. En dat doen is nou juist niet goed. Zo blijf je “hangen” in je stress , je blijft “aan staan”. Je geeft je lichaam onvoldoende tijd om te herstellen en verbruikt dan meer energie dan je opbouwt. Wanneer je dit langere tijd doet pleeg je roofbouw op je lichaam en kom je in een burn-out terecht. 

Voorkom een burn-out!

Uit eigen ervaring weet ik wat een burn-out met je kan doen. Dit wens ik niemand toe! Jarenlang  heb ik alle signalen niet opgemerkt en niet in contact gestaan met mijn lichaam. Ik leefde met name vanuit mijn hoofd. In de huidige maatschappij krijgen we veel prikkels te verwerken en leven wij vanuit ons hoofd en maken van daaruit keuzes. 

Een burn-out is geen zwakte! Je bent jarenlang te sterk geweest en hebt niet geluisterd naar je lichaam. 

Stress kent verschillende fasen:

  1. gedoseerde stress met balans tussen stress en ontspanning
  2. regelmatig stress met disbalans tussen stress en ontspanning
  3. overbelasting
  4. oververmoeidheid
  5. overwerkt
  6. burn-out

Vaak herken je de klachten bij jezelf niet.  Ervaar jij vaak stress én weet je niet hoe jij kan ontspannen? Herken jij jezelf al in één van bovenstaande fasen?
 
Als coach (en ervaringsdeskundige) wil ik je helpen vanuit jouw eigen kracht effectiever om te gaan met stressbronnen. Ik kijk naar jouw persoonlijke achtergrond, eigenschappen, patronen, denkwijze en motivatie. Ik wil jou weer leren luisteren naar jouw gevoelens, lichaam en emoties. Hiermee komt jouw hoofd, hart en buik weer volledig in balans

Natuur 

Waarom van de natuur houden

De natuur verdient onze liefde omdat het de essentie van ons bestaan is. Ze voorziet ons van de basisbehoeften: lucht, water, voedsel, en geneeskrachtige bronnen. Natuurlijke omgevingen bevorderen onze mentale en fysieke gezondheid, verminderen stress en verhogen het geluksgevoel. Daarnaast inspireert de natuur onze creativiteit en herinnert ons aan onze verbinding met het leven en de cycli van het universum. Onze liefde voor de natuur is een erkenning van haar onmisbare waarde in ons leven.